ИГРАЙ БЛИЦ ГЕЙМ 1 – ТУК!

Треньорът по бойни изкуства Илия Илиев е бил заловен да шофира пиян. 32-годишният благоевградчанин е спрян за проверка с лекия си автомобил „Ягуар” от автопатрул на 26 юни около 1:00 ч. на бул. „Васил Левски”, информира struma.bg. При направения тест дрегерът отчел 1,46 промила алкохол в издишания въздух. Спрямо него е образувано бързо производство, книжката му е отнета и той е бил задържан с полицейска заповед до 24 ч.

Според сигнал, постъпил на редакционната поща, Илия Илиев загубил самоконтрол и се е държал непристойно с дежурния офицер, дори се опитал да го удари. Проверка на „Струма“ показа, че информацията е пресилена, тъй като той не е оказал съпротива.

Илия Илиев има черен колан по таекуон-до, завършил е Националната спортна академия и има магистратура по „Национална сигурност” във Военна академия „Г.С. Раковски“. Той има собствен спортен клуб в Благоевград и обучава деца на източни бойни изкуства и бокс. Учредител е на сдружение с името „Полицейска спорта организация – МВР“.

През септември миналата година той направи индивидуален протест с мегафон пред ЮЗУ, тъй като ректорът не му разрешил да провежда тренировки на неговия клуб „Югозапад” във физкултурния салон на VІІІ учебен корпус. Преди това Илия Илиев ползваше за тази цел залата на Военния клуб в Благоевград.

Освен спортни амбиции има и политически. Преди 4 години като лидер на младежката организация на АБВ в Благоевград беше канидидат за депутат. После се отказа от тази партия и на последните местни избори се яви като независим съветник, но не успя да събере нужните гласове. През март миналата година беше сред клакьорите на предизборната среща на лидера на партия „Воля“ на Веселин Марешки в Благоевград, който не взе нито един мандат от Пиринско.