Треньорът на световният шампион по бокс в тежка категория на версия IBF Владимир Кличко – Джеймс Али Башир, е убеден, че спортист номер 1 на България за 2012 година Кубрат Пулев ще нокаутира поляка Томаш Адамек при евентуален сблъсък между двамата тази пролет. Двубоят би трябвало да определи бъдещия претендент за титлата на Владимир Кличко.

"За мен Пулев определено е по-добрият боксьор. Ако не успее да го нокаутира, то със сигурност ще му нанесе тежки поражение. Но все пак мисля, че ще се стигне до нокаут. Има само двама боксьори, които са достойни съперници за Владимир, и Кубрат Пулев е един от тях. Другият е британецът Дейвид Прайс", коментира Башир пред Sportbox.ru.

До няколко дни ще стане ясно дали въобще ще има мач между Кубрат Пулев и Томаш Адамек. Преди Нова година бе обявено, че победителят от този двубой ще бъде официален претендент за световната титла на Владимир Кличко във версия IBF. От щаба на полския боксьор обаче започнаха да се дърпат, а според различни анализатори Адамек се страхува от Кобрата.

Кубрат Пулев се прибра в България за традиционния турнир "Странджа", на който ще участва брат му Тервел. Надпреварата ще се проведе от 19 до 24 февруари в столичната зала "Универсиада".