Вторият треньор на вече бившия световен шампион по бокс в тежка категория Владимир Кличко - Джеймс Али Башир, отвърна на всички обвинения от страна на британеца Тайсън Фюри за „нечестна игра” още преди срещата между двамата в Дюселдорф. Първо британецът отказа да се бие заради настилката на ринга, която впоследствие бе подменена. След това се появиха и обвинения към екипа на Кличко, че е започнал да бинтова ръцете на украинеца без присъствието на представител на Фюри. В крайна сметка и тази процедура бе повторена.

„Действително се спряхме на тази настилка с идеята на ограничим мобилността на Фюри, което би позволило на Владимир да стигне по-лесно до него. В това обаче няма нищо незаконно. Правилата не забраняват такива неща. От щаба на Фюри протестираха, затова се срещнахме с тях и впоследствие сменихме настилката”, призна Али Башир шред youtube-канала Boxing Beats And Rhymes.

„Започнахме да бинтоваме ръцете на Владимир, защото от щаба на Фюри никой не се появи в нашата съблекалня в определеното за това време. Не можехме да чакаме, колкото им е удобно на тях. Почакахме няколко минути и започнахме", каза още треньорът за второто обвинение.