Треньорът на Владимир Кличко Джеймс Али Башир призна, че българинът Кубрат Пулев е идеален съперник за неговия клиент в спор за пояса на световния шампион в тежката категория.

“Кубрат Пулев е отличен избор, защото спечели няколко много важни победи. Всъщност обаче е много трудно да се намери претендент за световната титла. Ситуацията е доста по-сложна отколкото хората си мислят”, коментира Башир.

Той призна, че следващият съперник на Владимир – италианецът Франческо Пианета, не е най-подходящият съперник.

”Без да проявявам неуважение, не мисля, че Пианета може да издържи повече от 7 рунда срещу Кличко. Да организираш бой на братята обаче е много трудно. По цял свят има боксьори, които обявяват на всеослушание, че ще смажат Владимир или Витали, ако им се отдаде възможност. Повечето от тях обаче само си говорят и всъщност изобщо не искат да се срещат с братята. За това понякога се налага да има мачове като този с Пианета”, продължи Башир.

Както е известно, Владимир Кличко ще се изправи срещу италианеца на 4 май. Кубрат Пулев пък трябва да се бие с победителя от срещата Тайсън Фюри – Стив Кънингам, а двубоят им е на 20 април.

“Вижте Тайсън Фюри как говори за братята Кличко. Че щял да ги бие и разни такива. Той винаги говори много, но ако се изправи срещу Владимир на ринга, едва ли ще се държи по този начин. Двубой между него и Кличко обаче ще е зрелищен и ще може да се продаде в Англия. Пулев пък е идеален вариант за съперник, защото спечели важни мачове”, завърши Башир.