Треньорът на Кубрат Пулев - Ули Вегнер ще подготвя брат му Тервел за битката с Леонардо Бруцезе в "Арена Армеец" на 27 октомври. 

По-малкият брат Пулев излиза на ринга за европейската титла в полутежка категория. Българинът има 11 победи от 11 срещи на професионалния ринг, а 10 от тях е спечелил с нокаут. 

„Не за пръв път ще разчитам на друг треньор. В Германия Вегнер е изключително уважавана личност. Предстартова треска? Това е нещо нормално, мен също ме хваща”, коментира Тервел в интервю за "Дарик".

„Радвам се, че стигнах до битката за титлата. Пътят не беше лек. Смятам, че се справих успешно. Всеки си има слаби места, фокусиран съм върху себе си. Когато победим себе си, тогава ще победим и противника. Има си характерни неща, които трябва да знаеш за съперника. Той не е дошъл на туризъм в София, да пие кафе на центъра. Със сигурност е дошъл за голяма битка”, сподели още Пулев.
 
„Най-горд съм със своите две деца. Малкият е по-боен, то си  е до характер, посяга. Нравът му е по-скоро за бойните спортове”, коментира още българският боксьор.