Треньорът на българския боксьор Трайчо Георгиев - Аспарух Георгиев обяви интересна новина около битката на българина с милиардерския наследник Рашид Беласа в един подгряващите мачове на гала вечерта на мега сблъсъка Усик - Джошуа 2 в Джеда (Саудитска Арабия) тази събота.

Георгиев разказа, че поканата е дошла от британски боксови агенти, които първоначално искали да уредят битка между Беласа и друг наш боксьор - Петър Александров. 

"След като видяха, че Александров е прекалено добър за техния човек, поискаха по-слаб боксьор. Искаха състезател с по-лоша статистика и избраха Трайчо. Реално търсеха човек, когото Рашид Беласа да победи, но не знаеха колко е добър Трайчо Георгиев", обясни треньорът му пред bTV.

Топ Коефициенти за Всички Мачове Всеки Ден!

Той допълни, че кариерата на Трайчо Боксьора от Люлин, както е известен Георгиев у нас, е вървяла надолу преди галата в Саудитска Арабия, но сега нещата са се преобърнали на 180 градуса.

"Първоначално се зарадвахме, че Трайчо въобще е поканен на галата, но като видяхме Беласа, преценихме, че можем да търсим победата", заяви Георгиев.

Самият Трайчо Георгиев призна, че работи на две места - като охрана в заведение и като общ работник на строеж, но няма намерение да спира със спорта.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК