Светлана Каменова осигури трети златен медал за България от финалите на 74-ото издание на Купа „Странджа“. Носителката на трофея от миналата година се справи на финала при 57-килограмовите с много силната представителка на Китай – Зичун Ксю.

Родната националка започна отлично мача и в първите два рунда взе сериозен превес. В третия азиатката опита да отговори, но Светлана много умело удържа на набезите й. В резултат Каменова стигна и до заслужената победа с 4:1 гласа.

„Аз съм доста самокритична и винаги намирам грешки, върху които трябва да работим и които трябва да се изчистят, за да ставам все по-добра. Защото винаги може и по-добре. Голяма част от тези момичета, които бяха тук, на моята категория, ще участват и на Световното първенство следващия месец. Вярвам, че за периода, който предстои на подготовка, ще изчистим грешките. Ако го направим – целта е ясна, най-високото стъпало. Но трябва още много работа по пътя към осъществяването й“, каза след златния медал Светлана Каменова.

Дотук България е три от три на финалите на МТ „Странджа“. Освен Светлана, златни медали спечелиха още Севда Асенова (48) и Станимира Петрова (54). Във вечерната сесия, която започва от 17:00 часа, предстоят още 4 финала с българско участие. Ясен Радев (54) ще срещне Миразизбек Мирзахалилов (Узбекистан), Хавиер Ибаниес (57) ще боксира с Оразбек Асилкулов (Казахстан), Радослав Росенов (60) ще се изправи срещу Ахмаджон Мухидинов (Узбекистан), а в българския сблъсък при 75-килограмовите Уилиам Чолов ще боксира с Рами Киуан.