14 медала спечелиха състезателите на великотърновския клуб „Калоян“ от проведеното в Албена държавно първенство по карате до. Шампион на страната на кумите стана Моника Русева в категория - 32 килограма, а на ката при родените през 2007 г. е втора. Велизара Костова се окичи със злато на ката и сребро на кумите в същата категория, пише вестник "Борба".

Два сребърни медала на ката и кумите спечели Рая Рускова в категория - 49 кг при родените 2005 година. Вицешампион на кумите е Габриел Заемджиков в тежка категория при набор 2006 г. Ивайло Димитров е вицешампион на кадети в категория - 57 кг и пети на ката.

Два бронзови медала извоюва Виктория Байчева на ката и кумите при родените 2008 г. в категория -35 кг. Трета на ката е Дария Стефанова също от набор 2008 г.

"Велизара, Дария и Грасиела се окичиха със злато на ката при родените 2008/2007 г. Комплексно при децата КК „Калоян“ е шести в националната надпревара", съобщи треньорката сенсей Севджан Мехмедова.

Сред съдиите на Държавното в Албена беше Елена Димитрова от Твърдица, която се справи отлично при отсъжданията си. Тя е и успешен активен състезател.