Европейското първенство за младежи и девойки в Пореч навлиза в решителния си ден. Трима българи, водени от олимпийската шампионка Стойка Кръстева и Фикрет Ереджебов, ще се качат на ринга, за да се боксират за златните медали в Хърватия.

Началото на българското участие ще постави Алейна Мехмед. Тя ще играе в следобедната сесия, която започва от 13:00 часа. В мач №10, около 15:30 часа, националката ни ще се изправи в категория до 81 килограма срещу полякинята Юлия Хана.

Във вечерната програма от 18:00 часа ни очакват още два двубоя с родно участие. В четвъртия сблъсък, около 18:45 часа Викторио Илиев (60 кг) ще атакува златото срещу Богдан Челдик (Украйна). В мач №11, около 20:30 часа Стоян Петров (86 кг) ще играе с друг украинец – Микола Лактионов.

Припомняме, че България спечели 5 медала от европейското първенство в Пореч. С бронзови отличия се поздравиха Атанас Динков (54 кг) и Роселин Бачевски (92 кг). При младежите страната ни е на второ място по брой медали – 4, като дели тази позиция с Армения, а лидер е Украйна.