Кубрат и Тервел Пулеви още не са получили хонорарите си за галавечерта на 14 май в предградието на Лос Анджелис – Ингълууд. Това съобщи реномираният боксов журналист Дан Рафаел. Компанията „Трилър“, която организира събитието, не е платила нито на братята, нито на Сергей Кьовальов, който победи Тервел в главния мач. В предпоследния двубой Кобрата спечели по точки срещу Джери Форест (САЩ). Според Рафаел, до момента „Трилър“ са платили само частично на Форест и на промоутъра му Лу ДиБела, пише Телеграф. 

Спортната комисия на Калифорния съобщи, че хонорарът на Ковальов, трикратен световен шампион в лека тежка категория, е 500 000 долара. Кубрат трябваше да получи 204 545 долара, а Тервел – 195 454, докато Форест трябва да вземе 140 000. Боксьорите трябва да получат и допълнителни пари, с които да покрият разходите си за тренировъчните лагери. 

Winbet - победата е емоция! (18+)

Рафаел съобщава, че и четиримата боксьори, както и промоутърите им, са имали споразумение с „Трилър“ парите да бъдат преведени или в деня на галата, или в близките дни след това. 

Новият президент на „Трилър“ Дейвид Тетро е поискал от бойците плащанията да бъдат отложени със 75 дни, но след това се двете страни са се разбрали парите да бъдат преведени до 31 май. Това обаче така не се е случило, въпреки че крайният срок вече изтече. 

Компанията „Епик Спортс“, която работи с братя Пулеви, както и „Мейн Ивентс“, промоутър на Ковальов, са в преговори с „Трилър“ за разрешаване на проблема.

"Трилър" не за пръв път има подобни проблеми. През 2020 г. компанията забави парите на Майк Тайсън за демонстративния мач с Рой Джоунс-младши.