Безконтактен нокаут на мач между руснака Абдулкерим Едилов и ганаеца Ричард Ларти предизвика вълна от реакции в социалните мрежи.

Мачът в Грозни продължи едва 45 секунди, а ганаецът падна като покосен след удар, който не успя да го засегне сериозно. Освен това африканецът не можеше да се изправи и се наложи да бъде изнесен на носилка.

В социалните мрежи изригнаха, че мачът е нагласен, а Ларти е "слаб актьор", тъй като това не е първата подозрителна загуба на ганаеца. През ноември 2000 година Ларти падна от Фабио Уордли, а малко след това лицензът му беше отнет заради симулативна игра.

Руският майстор на спорта Михаил Шилов се намеси в спора след мача на Едилов и Ларти и каза, че понякога в бойните спортове се проявява т.нар. натрупване на удари.

"Дори не искам да мисля, че мачът е уреден. Да, падането му е нетипично, но всичко си има обяснение. Възможно е да греша и да не е това причината, но съм виждал подобни неща и преди. Човек, който е удрян прекалено много в миналото, усеща юмруците много по-силно и стресът го кара да действа необяснимо в дадени моменти", заяви Едилов.

Winbet - на един клик разстояниe! (18+)