ИГРАЙ БЛИЦ ГЕЙМ 1 – ТУК! 

Бившият световен шампион по бокс в свръхтежката категория при професионалистите Тайсън Фюри се завърна с победа на ринга след 2,5 години пауза. Циганския крал се наложи над албанския си съперник Сефер Сефери на боксовата галавечер в Манчестър.

Срещата трябваше да продължи 10 рунда, но вместо това приключи след четири от тях. Сефери отказа да продължи, след като в третия и четвъртия понеде доста тежки удари от дясната ръка на британския си съперник.

Както е известно, през ноември 2015 година Тайсън Фюри победи украинеца Владимир Кличко в 12-рундов мач със съдийско решение и стана световен шампион във версиите IBF (Международна боксова федерация), WBA (Световна боксова асоциация) и WBO (Световна боксова организация). След това британецът беше лишен от титлата на IBF, след като отказа да проведе задължителна защита на шампионския пояс.

През лятото на 2016-а Циганския крал даде положителна проба за кокаин, а през октомври същата година беше лишен от боксовия си лиценз към Британската боксова организация. През 2017 г. Фюри обяви край на кариерата си, но след това размисли.

През април тази година той получи британски боксов лиценз. По времето, в което беше извън ринга Тайсън Фюри беше качил 40 кг, но за мача със Сефер Сефери успя да отслабне и да върне предишното си бойно тегло от 125 кг.

След успеха над албанския боксьор Циганския крал вече има баланс от 26 победи (19 с нокаут) и една загуба на професионалния ринг. За Сефери това беше втора загуба през кариерата му, а има и 23 успеха (21 с нокаут).