Участниците в гала вечерта Туинс ММА 5 минаха днес кантара в столичната зала за самбо в комплекс „Диана“.

Днес бе най-тежкият ден за бойците преди утрешната гала. Те трябваше да влязат в съответните категории и всеки бе разчел колко килограма трябва да свали. Всеки бе избрал различен начин, от гладуване до дехидриране, от постепенно сваляне до сваляне в последния момент. Подходите са различни: седене в сауна, правене на горещи вани, тичане или велоергонометър. Резултатът със съвсем леки разправии се оказа успешен кантар за всички. Съперникът на Росен Димитров – Близнака, Фелипе Ел Негро, успя да свали от теглото си и двамата се вместиха в категория до 77 килограма.

Именно този мач ще е и гвоздеят на утрешната програма след завръщането на Близнака от лагера в САЩ, инфомира bgsport.bg. Ел Негро пък е член на олимпийския отбор на Испания по бокс и има черен колан по бразилско жиу-жицу. Участва в ММА отбора на Фабрицио Вердум и се надява да получи покана за UFC.

Визитката на Росен пък е впечатляваща. Българският боец е трикратен световен шампион по бойно самбо. европейски шампион по бойно самбо и ръкопашен бой. Многократен шампион на България по джудо, самбо. Шампион по бразилско жиу жицу. Треньор на националния отбор по бойно самбо. Има 21 победи на професионалния ММА ринг. Участник в редица международни мачове и гали в едни от най-силните вериги в Европа. След подготовката си с едни от най-добрите бойци в САЩ, смята че тактически е станал по-зрял и това ще му донесе победа в настоящия мач.

Ето и цялата програма на утрешното супершоу в зала „Христо Ботев“, което започва в 20:00 часа:
Тони Маркулев срещу Виделин Видев до 84 кг
Нурал Назмиев „Маджара” срещу Симеон Димитров до 93 кг
Михаил Николов срещу Валентин Бенишев до 70 кг
Никола Дипчиков срещу Христо Гогов до 93 кг
Бранко Бабанчев срещу Христо Дойчев до 77 кг
Мариан Борисов срещу Светлозар Савов до 84 кг
Антон Бранков срещу Александър Иванов до 70 кг
Росен Димитров срещу Фелипе Ел Негро до 77 кг.