След успехът за България на първото европейско първенство за деца, излъчването на Павел Бояджиев като европейски шампион, както и спечелването на един сребърен и два бронзови медала, успехът споходи още български таекуондисти в Турция. На провелото се двудневно Европейско клубно първенство състезателите на България донесоха общо 2 златни медал и 4 сребърни.

Габриела Кацарова се изкачи на най-високото стъпало по време на награждаването в категория кадети  до 44 кг. Кацарова надделя над рускиня в 1-я кръг, отстрани последователно две туркини, за да достигне до финала срещу украинка. Двете състезателки не успяха да се победят в редовното време и срещата се реши с нанасянето на "златна" точка. С по-успешна тактика излезе българката, която спечели срещата и стана Европейска клубна шампионка.

Европейски клубен шампион стана и Калоян Бинев, който се състезава за немски клуб. Състезателят в категория юноши до 51 кг. победи последователно турчин и украинец, в полуфинала премина през състезател от Азербайджан, а на финала отстрани холандец. Така Бинев се окичи със злато от Европейското клубно първенство.

Голям е успехът на друг национал - Теодор Георгиев (мъже до 74 кг.). Състезателят спечели 4 от 5-те си срещи, което го изкачи на второ място в категорията.

Сребърен медал от ЕКП спечели още Митко Джорджев (юноши 63 кг.) с 3 победи над двама турци и руснак, но на финала загуби с резултат 8:7 от представител на Русия.

Със сребро блесна Емилия Тасева (кадети 41 кг.), която победи французойка, рускиня и украинка, за да достигне до финала, където се изправи срещу туркиня, от която за съжаление Тасева загуби. Ванеса Маркова (кадети -51 кг.) спечели сребро след успешни мачове срещу германка и туркиня, но на финала опонентката и от Франция я победи след допълнителен рунд.