Огромна трагедия се разигра на ММА състезание, тъй като 17-годишен участник почина по време на бой от програмата на надпреварата. Пристигналият екип на спешна помощ не е успял да спаси живота на младежа.

Трагичният момент се е случил в казахстанския град Актау, а жертвата се казва Канат Ахунов. Той вече бил провел един успешен мач на турнира, когато започнал втората си среща. В един момент Ахунов се сринал на земята. Преди началото на състезанието неговият треньор е предоставил медицинско свидетелство, че няма никакви здравословни пречки за участието на 17-годишния боец.

WINBET – завишени коефициенти за топ спортни събития (18+)

„Медицинският персонал на залата е оказал първа помощ, а след това пристигнал и екип на спешна помощ. За съжаление медиците не са успели да спасят живота на Канат Ахунов. Той е имал медицинска справка, че е здрав. Неговият треньор разказва, че двамата са водили тренировки в продължение на три месеца и боецът никога не се е оплаквал от здравословни проблеми. След първия мач обаче е съобщил за болки в гърдите. Треньорът допълва, че в трагичния момент неговият възпитаник е започнал да пада към земята още преди да получи удар от съперник. След това турнирът по ММА е прекратен, а полицията е започнала разследване“, съобщава телевизия „Евразия“.

Според информация от казахстанските медии, Канат Ахунов е бил третокурсник в гимназия и е бил световен шампион по кикбокс в своята възрастова група. В началото на годината обаче е решил да смени спорта.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!