Страшна трагедия сполетя световния бокс. 18-годишната млада шотландска надежда Никола Ратрей беше открита мъртва на 1 ноември. Тя тъкмо се беше завърнала на ринга след едногодишно отсъствие заради раждането на дъщеря си Брийя.

В четвъртък вечерта, часове преди смъртта си, тя е провела тренировка и нейните приятели свидетелстват, че е изглеждала по-добре от всякога.

„Раздаваше на тренировките и беше в най-добрата си форма. Изглеждаше щастлива. Не можех да повярвам, когато на следващия ден ми съобщиха новината. Трагедия! Бяха много хубаво семейство. На близките им ще бъде много трудно“, обяви 71-годишният й треньор Лори Редфърн пред „Дейли Рекърд“.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Чрез специализиран сайт приятелите на Никола Ратрей започнаха да събират средства, с които да подпомогнат семейството на боксьорката за погребението и отглеждането на малката Брийя.

„Всички, които познават Никола, знаят колко прекрасен човек беше. Тя имаше много таланти – чудесен боксьор и добър музикант от група гайдари. Най-важното беше невероятна майка за малката Брийя. Смъртта й е много тежък удар за всички нас, тъй като се случи много близо до Коледа. Надяваме се, че малката й дъщеря ще запази спомен за любовта на майка си. Искаме да съберем възможно най-много пари, за да осигурим на малката Брийя достойно бъдеще“, пишат приятелите на боксьорката.