Британецът Дейвид Прайс, който е смятан за един от най-перспективните боксьори в тежка категория, допусна изненадваща загуба с нокаут от 41-годишния ветеран и бивш претендент за световната титла Тони Томпсън (САЩ).

Двамата боксьори се изправиха един срещу друг на "Ехо Арена" в Ливърпул, като се смяташе, че Тони Томпсън ще бъде поредното леко препятствие пред Прайс, преди британецът да достигне до мечтан двубой с Владимир Кличко за световната корона.

Сблъсъкът в Ливърпул обаче протече кошмарно за Прайс и феновете в залата, след като още във втория рунд Томпсън свали британеца с удар в областта на лявото ухо.

Дейвид Прайс изпадна в нокдаун, като в последствие успя да се изправи, но видимо не можеше да стои на краката си. Нещо, което и принуди рефера да спре срещата.

Това бе първа загуба за Дейвид Прайс като професионален боксьор, като в актива му вече има записани 15 поредни победи и 1 поражение. Въпреки загубата, островитянинът остана оптимист за шансовете си в бъдеще.

"Така е в тежка категория. Никой не е неуязвим. Но аз ще се съвзема от това. Не смятам, че съм бил пребит тази вечер. Става дума за един от онези удари, които понякога поемаш изненадващо. Той ме нацели в ухото, което и наруши целия ми баланс", заяви след срещата Прайс.