Бившият световен шампион във версии WBO (Световна боксова организация) и WBC (Световен боксов съвет) Виталий Кличко е готов да се върне на ринга и да се изправи срещу британеца Антъни Джошуа, за да вземе реванш заради брат си Владимир. Джошуа победи Владимир Кличко на 29 април след технически нокаут 11-ия рунд и спечели титлите на версии IBF (Международна боксова федерация), WBA (Световна боксова асоциация) и IBO (Международна боксова организация). На 28 октомври в уелската столица Кардиф британецът трябва да защитава пояси на IBF срещу българина Кубрат Пулев, който е официален претендент.

"Мачът беше изключителна борба. Чувствам се малко виновен, защото казах на Владимир да не бъде толкова активен в шестия рунд, когато изпрати Джошуа на пода. Бях изненадан, че той се възстанови толкова бързо и успя да победи Владимир. Ако не бях казал на Владимир да спре, той щеше да го спечели в шести, може би в седмия рунд", коментира Виталий Кличко пред телевизия Fight Hub загубения мач от брат му.

"Веднъж загубих от Крис Бърд. Владимир се върна и съкруши Крис Бърд. Тогава Владимир изгуби от Кори Сандърс, ударих Сандърс в следващата битка. Чувствам, че мога да се представя по-добре от брат ми, трябва да се бия с Джошуа и да си върна в семейството шампионските колани", каза още Виталий, чийто последен официален мач на ринга бе на 8 септември 2012 година в Москва срещу Мануел Чара.