Появиха се кадри от мизерията, в която тъне легендарния холандски боксьор Руди Люберс. 73-годишният бивш спортист, който е издържал 12 рунда срещу Мохамед Али, в момента  живее в каравана без ток и вода в несебърското село Кошарица. 

В караваната в полето на Кошарица няма ток, вода и никакво отопление. Мизерията е ужасяваща. Съпругата на боксьора Риа е тежко болна и лежи в караваната върху картони. Двамата се грижат за 25 бездомни кучета. Холандският боксьор, който се състезава на Олимпийските игри през 1964 и 1968 г., е в България от 7 години. 

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

"С удоволствие бих останал в България, но в момента помощта, която бих получил в Холандия, ще е много по-добра и очаквам да ми помогнат. Откраднаха ми кредитната карта, паспорта и последните пари. Имам само шофьорска книжка", сподели боксьорът пред Bulgaria ON AIR.

През 1973 г. в Джакарта Руди Люберс се изправя на ринга срещу легендата Мохамед Али. Губи, но издържа цели 12 рунда.

"Аз съм единственият бял боксьор, който се е боксирал с него и не е нокаутиран. Изгубих по точки. Останахме приятели с него. Бил съм 25 години шампион в Холандия, никой не ме е побеждавал на ринга. 

През 80-те години Руди лежи в Португалия за трафик на наркотици. След като излиза от затвора се чувства самотен и забравен, затова започва да скита по света. Притеснява се, че в родината му Холандия все още се носи славата му на наркотрафикант. Но след дълги години скитничество по света, Руби се надява най-накрая да се върне в страната на лалетата.