Днес е вероятно най-големият ден за българския професионален бокс, тъй като за първи път у нас ще се играе толкова важен мач. Кубрат Пулев излиза срещу Самюъл Питър в битка за интерконтиненталната титла на Световната боксова асоциация (WBA). Победа ще направи от Кобрата основен претендент за световната титла на Антъни Джошуа. Вече е ясно, че Кубрат ще има подкрепата на пълната зала. И в досегашните си мачове той имаше български фенове зад гърба си, но днес се бие в България, към която никога не е криел голямата си любов. Време е българите да му отвърнат по подобаващ начин.

Преди това на ринга в „Арена Армеец“ ще излезе по-малкият брат на Кубрат Пулев – Тервел. За него това ще бъде дебют при професионалистите. Той ще се бие срещу хърватина Томислав Рудан. Със сигурност Тервел ще се нуждае от същата огромна подкрепа, която препълнената зала се очаква да даде на Кобрата.

Днес е един от онези дни, в които трябва да престанем да се делим по различни критерии. Днес е ден, в който всички трябва да подкрепим България и българските боксьори. Днес е ден, в който всички българи да бъдем заедно.

Да не забравяме, че на гала вечерта в „Арена Армеец“ ще има още един мач с българско участие. Първата битка на ринга е между Пламена Димова и Ана Симеонова.