С около три месеца по-късно от планираното, епилогът на продължилата близо три години сага „Фюри срещу Уайлдър” най-сетне дойде. В ранните часове на неделния ден, 10 октомври, в Лас Вегас е Епизод 3 на противопоставянето между действащия шампион в свръхтежка категория на Световния боксов съвет (WBU) Тайсън Фюри и претендента Дионтей Уайлдър.

За боя в Града на греха WINBET е приготвил специална промоция. За да участват в нея активните клиенти на winbet.bg е необходимо да направят предварителен единичен залог на стойност поне 30 лв. при коефициент минимум 1.30 за мача, който е в неделя, 10 октомври. Всеки клиент с квалифициращ залог ще получи по 5 лв. безплатен залог за събитие „На Живо“ в спортната секция на winbet.bg за всеки започнал рунд в срещата.

Пълните условия на промоцията са публикувани ТУК.

Сагата между Фюри и Уайлдър започна на 1 декември 2018 г. в Лос Анджелис. Фюри, прясно завърнал се след 30-месечно доброволно отшелничество от ринга, през което се бореше с алкохолната си и наркотична зависимости, посегна към титлата на американеца, но съдиите отчетоха равен бой и оставиха Уайлдър притежател на пояса.

На 22 февруари миналата година реваншът бе факт. Фюри прати съперника си в нокдаун два пъти, причини му три тежки аркади и в средата на седмия рунд, от ъгъла на Уайлдър хвърлиха кърпата. Клаузата за задължителен реванш при поражение обаче остави на Бронзовия бомбардировач един последен шанс да се върне на върха.

По отношение на мощта на ударите Уайлдър е с безспорно предимство. С изключение на двата боя с Фюри, американецът има осем нокаута в девет срещи – серия, датираща от есента на 2015 г. От 42 победи в кариерата на Уайлдър, 41 са преди изтичане на финалния рунд и успеваемостта от 97.6% е незапомнена в историята на професионалния бокс.

Фюри е с доста по-скромен баланс (21 от 30, 70%), но има огромно предимство в защита. Елемент, който почти напълно отсъства у неговия съперник. Тактиката на Уайлдър е основана на неспирни атаки и поемане на доста удари, но Фюри го сломи миналата година и обеща в неделя „да нокаутира Уайлдър още по-бързо от предния път”.

Да не се пропуска обаче фактът, че боят бе отложен с три месеца заради положителент тест на Фюри за COVID-19. Ефектът от вируса е дълготраен и в последните месеци мексиканеца Берхелт (категория „перо”), Александър Поветкин (свръхтежка) и Кенширо Тераджи („полумуха”) загубиха световните си титли скоро след COVID диагноза. Това може и да няма нищо общо с изхода в Лас Вегас, но при Фюри не бива да се пренебрегва и фактът, че здравословните проблеми на новородената му дъщеря Атина през последните седмици също разстроиха вниманието му от подготовката за боя.

Въпреки всичко, Циганският крал е фаворит на WINBET за победа в неделя с коефициент 1.28. Ако се вярва на Фюри за дължината на мача, залогът би трябвало да бъде „Общ брой рундове под 7.5”, предлаган при коефициент 1.92. Изходът „Тайсън Фюри да спечели с нокаут” е оценен на 1.92. А нов равен мач между Фюри и Уайлдър е с коефициент 21.00!

Всички предложения на WINBET за двубоя Фюри – Уайлдър са на сайта winbet.bg.

*Коефициентите са валидни към 10:00 ч. на 7 октомври 2021 г. За актуалните коефициенти, моля посетете winbet.bg.

Все още нямате регистрация в WINBET!? Натиснете - ТУК!