Днес официално започва световното първенство по таекуон-до ITF в зала "Арена Армеец". В продължение на четири дни повече от 1000 таекуондисти от 85 страни ще се срещнат на татамито. Състезанията вече започнаха тази сутрин. Почитателите на таекуон-до могат да наблюдават срещите всеки ден от 9:00 до 12:00 и от 14:00 до 20:00 ч. Офицалната церемония по откриването е днес от 19:30 ч.
Автентични фолклорни танци от различни етнографски области на България с вплетени елементи от таекуон-до ще представи ансамбълът на Нешка Робева на откриването тази вечер.

Късно снощи на 23-ия редовен конгрес на Международната федерация по таекуон-до ITF бяха връчени майсторски 7-ми данове на Майстор Марио Богданов и Майстор Красимир Гергинов, съответно президент и зам.-президент на Българската федерация по таекуон-до ITF. Това са първите български майстори в историята на българското таекуон-до ITF. Марио Богданов бе отличен и с най-високия приз на Международната федерация по таекуон-до ITF - "ITF Order".

Сред потенциалните кандидати за отличия на първенството са Албена Малчева и Амалия Колева при жените, Тодор Козладеровн и Дюк Нуамеруе при мъжете. В отборните надпревари на спаринг, форма и специална техника страната ни има големи шансове за медали.

На последното световно първенство в Пхенян, Северна Корея, през 2011 г. българският национален отбор се утвърди като четвърта сила с общо 11 отличия - 2 златни, 3 сребърни и 6 бронзови медала.