Германската прокуратура отвори дело за углавно престъпление срещу световния шампион по бокс в супер средна категория Феликс Щурм. Носителят на титлата във версия WBA е обвинен заради положителна проба за употреба на допинг, информира „Асошиейтид Прес“.

Представителят на Управлението за борба с икономическите престъпления Даниел Волмерт разкри, че Щурм е заподозрян за нарушение на новия антидопингов закон в Германия. Ако бъде признат за виновен, 37-годишният боксьор може да бъде осъден на затвор до три години.

През февруари Щурм победи Фьодор Чудинов в мача за титлата във версия WBA. Тогава от щаба на руснака оспориха съдийското решение и дори обвиниха организаторите, че са дали дефектни ръкавици на Чудинов.

След това стана ясно, че Щурм е дал положителна проба за забранения стероид „Станозолол“. След информацията за допинга от щаба Фьодор Чудинов са се обърнали към германската прокуратура.

Самият Феликс Щурм се е скрил от медиите след скандала с положителната проба. Той се е преместил в Босна и Херцеговина, откъдето са неговите корени. Боксьорът е роден в Леверкузен, но семейството му е босненско и истинското му име е Аднан Чатич.