Александър Петров спечели шампионския пояс в категория до 84 кг по правилата на МАХ 1 по време на 45-ото издание на гала вечерта "MAX FIGHT", което се състоя в Слънчев бряг. 

Един от най-горещите нощни клубове по нашето Черноморие за втори път се превърна в грандиозна арена на здрави битки. Зрителите станаха свидетели на 10 стойностни двубоя във формати К1, ММА и МАХ 1.

Кулминацията на вечерта бе 5-рундовият сблъсък за шампионския пояс в кат. до 84 кг по правилата на МАХ 1, който противопостави световният и европейски шампион Александър Петров срещу европейския шампион от Молдова Максим Заплитний. 

Winbet - победата е емоция! (18+)

Мачът завърши с 3:0 съдийски гласа в полза на българския боец, който счупи ръката си още в първата минута на първи рунд на мача срещу коравия си съперник. Въпреки болката Сашо Петров изигра всичките 5 рунда по 3 минути и триумфира с бутиковия шампионски пояс на бойната организация. 

Добрата игра на Максим Заплитний обаче бе причина организаторите единодушно да преценят, че между двамата ще има реванш след възстановяването на Петров.

Драматична среща по правилата на К1 направиха двете световни шампионки Александра Димитрова и Теодора Кирилова, в която победител бе носителката на злато от Световното по муай тай и трикратна златна медалистка Теодора Кирилова. 

Публиката на крака вдигна и сблъсъкът между Александър Рибников и Мартин Копривленски, в която победи Мартин. В корнера на по-малкия от братя Копривленски бе имено „Глори“ звездата ни Стоян Копривленски, който ще се качи на ринга точно след месец, когато е следващата гала вечер от поредицата „Максфайт“.

Зрелищни победи записаха още Теодор Христов, Симеон Наковски, Мирослав Милков, Симеон Станчев, Вадим Мисак,Николай Валериев и Инсав Алавия в другия мач при жените.

Шампионът Александър Петров:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by AGP (@petrovaleksandar91)

Още кадри от битките: