Украинският президент Володимир Зеленски е изпратил послание на световния шампион по бокс в тежка категория на WBA, WBO и IBF Олександър Усик, който напусна бойното поле в родината си през март и се готви за реванш срещу британеца Антъни Джошуа.

Според украинските медии от щаба на държавния глава на Украйна Володимир Зеленски са се свързали с промоутъра на боксьора Алекс Красюк, а посланието към Усик било „да покаже на всички, че Украйна е страна на сериозни, силни и мотивирани хора, която ражда и развива силни духом хора“.

Усик ще се прибере обратно в родината си след мача идната събота, който е в Джеда (Саудитска арабия). Той осигури за сънародниците у дома да гледат срещата безплатно, като ще я излъчва в You Tube и други платформи за стрийминг безплатно за региона на Украйна.

„Със сигурност Усик се прибира у дома след мача. Неговата мисия е да вдъхновява другите, да им дава мотивация да се бият за своята родина. Неговото желание бе да остане в родината си и да помогне на сънародниците си. Отне ни време, за да го убедим за този мач с Джошуа. Той пътува много из Украйна, посещава болници, говори с военните“, заяви Алекс Красюк.