Световният шампион по бокс за професионалисти в свръхтежката категория Олександър Усик е бил задържан за кратко на летището в Краков. Украинецът е пристигнал в Полша на път за Лондон, където в събота ще гледа битката между Антъни Джошуа и Даниел Дюбоа.

В социалните мрежи се разпространяват кадри, на които 37-годишният боксьор е отведен от униформени служители, а ръцете са зад гърба му и оковани в белезници. Самият Усик потвърди за ареста, но призна, че бързо е освободен, тъй като става дума за грешка.

„Скъпи приятели, стана недоразумение. Бързо се разреши. Благодаря на всички, които се загрижиха. Благодаря на украинските дипломати за ефективната подкрепа. И уважение към полската полиция. Благодаря на Господ за всичко“, коментира украинецът в социалните мрежи.

“Разговарях по телефона с Олександър. Бях възмутен от задържането на нашия шампион. Възложих на министъра на външните работи на Украйна Андрий Сибиза и министъра на вътрешните работи на Украйна Игор Клименко незабавно да разберат всички подробности около инцидента на летището в Краков. Почти веднага след това ме уведомиха, че всичко е наред и Усик е освободен“, заяви украинският президент Володимир Зеленски.

„Всичко е наред, всичко е наред! Олександър ще обясни всичко по-късно! Няма нищо престъпно ... Лека нощ на всички“, написа Катя, съпругата на Усик, в социалните мрежи.