ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Единственият българин в най-голямата ММА организация в света Благой Иванов - Багата, загуби от молдовеца Александър Романов - Кинг Конг, след единодушно съдийско решение (27-30, 27-30, 27-30) в първи двубой от бойната карта на галавечерта UFC Fight Night в Лас Вегас. Българинът допусна пето поражение от осем срещи, а битката му с Романов беше определена като „последен шанс“ и за двамата бойци.

WINBET – завишени коефициенти за топ спортни събития (18+)

Багата се стремеше да спечели двубоя, за да си заслужи нов договор от Дейна Уайт, защото резултатът от този сблъсък бе изключително важен за бъдещето му. Срещата продължи три рунда, като молдовецът бе по-добрият, пласирайки няколко много добри удара и отваряйки аркада под лявото око на българина. Романов реализира и два тейкдауна. Багата опита да атакува в последния рунд, но това бе отчаян опит за щурм, който не успя да сработи.

ПЪРВИ РУНД
Двубоят запозна изчаквателно, като двамата се дебнеха. Романов нанесе първия удар с ляво кроше. Багата направи чудесно дясно кроше в главата на молдовеца. Благой Иванов направи още един добър удар с лявата ръка. Последва чудесно попадение на българина, което леко разклати противника. Романов пласира добър удар в главата на Багата, който му отвърна с прав в лицето на молдовеца. Романов нанесе нов добър удар с дясната ръка и имаше предимство в последните секунди на първия рунд.

ВТОРИ РУНД
Романов започна да работи добре с десния прав, като пласира няколко, а Багата изпитваше проблеми с този удар на съперника. Молдовецът пробва хай кик, който Благой Иванов блокира. При 1:40 минути оставащи до края Романов затисна съперника до клетката и постигна тейкдаун чрез препъване. Руснакът беше в полугард, като успя да пласира леви странични чукове от "граунд-енд-паунд", с което отвори аркада на Иванов. Българинът получи и предупреждения от рефера на ринга за липса на активна защита, но той правилно беше преценил, че остават много малко секунди до края. За съжаление, рундът беше на сметката на Романов.

ТРЕТИ РУНД
Българинът опита две класически комбинации десен-ляв в главата на съперника, но Романов не спираше да разнообразява и с лоукикове. При минута и половина от началото на рунда Иванов пласира тежко ляво кроше и разклати леко противника си. Романов усещаше, че може да бъде нокаутиран, което го провокира да притисне отново българина на оградата, за да забави темпото. Двамата бързо се върнаха в средата на клетката, а молдовецът разклати Иванов с десен прав. Романов отново притисна Багата до оградата в последната минута и беше доволен, като дори пет секунди преди края осъществи тейкдаун и започна "граунд-енд-паунд" от горна позиция, но гонгът спаси Багата.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!