Станимира Петрова спечели златния медал в категория до 57 килограма в бокса на Европейските игри в Минск след убедителна победа на финала. Българката, която беше и родния знаменосец на закриването на Игрите, се прибра днес на родна земя.

“Радвам се, че се прибрах най-после в България. Боксът сме там от началото до края - посрещаме всички, изпращаме всички. За представянето - изключително щастлива съм най-вече заради факта, че на предишните игри отпаднах на четвъртфинал и нямах никакъв медал, а сега е златен", каза Станимира. 

"Най-вече съм доволна от срещите, които изиграх. Особено на финала, отпуснах се и победих. Изключително щастлива съм. Не мислех, че на финала ще победя толкова категорично. Когато се събудих сутринта, бях малко притеснена, но се опитах да се успокоя и явно се получи. Аз винаги отивам с нагласа за злато, но знам, че може да има изненада и разочарование. Съгласна съм, че понякога има прегаряне, но не знам защо се получава - може би е заради големите очаквания върху мен. Затова вече не обръщам толкова внимание на тези очаквания. Просто като си свърша работата, нека хората се радват", каза Петрова на летище “София”.