Три медала спечелиха българските състезатели в турнира по олимпийско таекуондо с ранг G1 в Черна гора. След категорични победи Християн Георгиев и Александра Георгиева се окичиха със златните отличия, а сребро завоюва Денис Димитров - възпитаник на клуб Херея.

В категория - 54 кг. мъже, Християн стартира участието си срещу друг българин - Цветан Якимов, побеждавайки го 2:0 рунда. В полуфинала Георгиев надделя срещу френски състезател. До този момент двамата имаха три срещи, в които французинът излизаше победител, но този път Християн с изключително представяне успя да спечели, и да се класира за финала. Там той се изправи срещу световния лидер от Хърватия. Българинът преди месец също игра с него, но този път взе реванш, побеждавайки го с 2:1, и с този златен медал добави нови 10 точки към своя актив, който само за тази година е вече 40 за световната ранглиста. Националът ни Християн Георгиев е състезател на клуб Ахил.

Александра Георгиева доминира при жените в кат - 49 кг. Тя се представи отлично и победи гръцката си съперничка на полуфинала с резултат 2:0, и се класира за битката за златото. Там българката срещна мощна представителка на Турция, но Алекс показа отлична форма, и умения, с което спечели златен медал след два последователни рунда. С тази победа Александра ще напредне в световния и олимпийския ранкинг, и ще заеме още по-добра позиция прибавайки към своя актив общо 40 точки. Националката ни Алекс Георгиева е възпитаник на ТК Левски.

Митко и Александър Джорджеви надделяха и в двете си срещи срещу опоненти от Словения и Босна и Херцеговина в четвъртфинала, но загубиха в битките за медали срещу състезатели от Франция и Турция. Мартина Атанасова отпадна в първия кръг срещу таекуондистка от Унгария.

Националите ни бяха водени от старши треньора на националния отбор Фарзад Золхадри, както и треньорите - Венцеслав Соколов от ТК Ахил и Станимир Лазаров от ТК Херея.