ФИФА ще даде 35 милиона долара (25,8 милиона евро) на бъдещия световен шампион по футбол, който ще спечели титлата си на шампионата на планетата в Бразилия. Загубилият финала на 13 юли пък ще получи бонус от 25 милиона долара.

Световната футболна централа ще раздаде рекордните 576 милиона долара на участниците на световното първенство, а сумата е с 37% по-голяма в сравнение с Мондиал 2010 в ЮАР, когато бяха разпределени 420 милиона долара. Тогава Испания прибра 30 милиона долара за световната си титла.

Всички 32 участника на Мондиал 2014 в Бразилия ще получат по 8 милиона долара за класирането си на турнира, а всеки преминал групата си отбор ще прибере още 9 милиона долара. Премията за класиране на четвъртфинал е около 14 милиона долара, а полуфиналистите ще спечелят още 20 милиона долара. Спечелилият мача за третото място ще заработи допълнително 2 милиона долара.

ФИФА ще разпредели компенсация от около 70 милиона долара на клубните отбори, чиито футболисти участват на световното първенство.

Приходи на централата за Мондиал 2014 се изчисляват на около 4,5 милиарда долара, а след данъците сумата ще намалее до 2,2 милиарда долара. От тях 1,624 милиарда долара ще бъдат разпределени по различни програми на централата, 200 милиона долара ще се разделят между футболните федерации, а 100 милиона долара ще бъдат върнати на домакина Бразилия, похарчила около 11 милиарда долара за осигуряването на необходимата инфраструктура за турнира.