Националният отбор на Аржентина отмени вчерашната си пресконференция заради смъртта на репортерка, която отразяваше представянето на тима на Мондиал 2014.
 
Мария Соледад Фернандес, журналистка и дъщеря на уважавания аржентински журналист Мигел Фернандес, загина при автомобилна катастрофа при пътуването си от Бело Оризонте към Сао Пауло. Двама от колегите й са ранени при инцидента.
 
„Играчите са потресени от този смъртен случай, тъй като самите те са деца на своите родители, а някои от тях имат свои деца. Много обичахме Мария“, заяви генералният секретар на Аржентинската футболна асоциация Хуан Карлос Креспи.
 
„Искам да се извиня на медиите, но няма да има пресконференция. Старите хора, какъвто съм и аз, винаги сме афектирани от такива случаи. Нормалното развитие е децата да погребват своите родители, а не обратното“, допълни Креспи и призова за минута мълчание от представителите на медиите.
 
Както е известно, във вторник Аржентина се класира за 1/4-финалите на Мондиал 2014 след победа с 1:0 над Швейцария с гол на Анхел ди Мария в последната минута на продълженията. Следващият съперник на „гаучосите“ е Белгия. Срещата е в събота от 19:00 часа българско време.