С 4 т. от първите 2 кръга в група G и на фона на очаквания „приятелски" мач срещу САЩ, воден от Юрген Клинсман и Берти фогтс, Германия изглежда сигурна за участието си на 1/8-финалите на Мондиал 2014. Въпреки това немските медии се отнасят, най-меко казано, критично към бундестима, а от „Билд" директно наредиха 4 промени в състава на селекционера Йоахим Льов, за да не стане гаф срещу янките, който да изхвърли отбора от световното.

„Необходими са промени, за да не отпаднем като Англия и Испания, предупреди „Билд". - Льов направи от Лам опорен халф по примера на Гуардиола, но след 2 мача се видя, че не се получава. Лам е неочаквано разсеян и понеже в света няма по-добър десен бек, той трябва да играе там вместо Боатенг. В центъра трябва да започне Швайни, но не в двойка с Кедира, който се нуждае от почивка, а с Крамер.

Срещу янките ни трябва сила! В същото време даже и 36-годишен Клозе показа, че е повече от жокер и трябва да играе титуляр. Имаме нужда от килър като него. Имаме нужда и от бързак като Подолски. Вместо тях на пейката трябва да останат Гьотце и Йозил, който играе под възможностите си. Или ако обобщим, с Швайни, Полди, Клозе и Крамер ще отнесем янките!"