Едно от водещите лица на футболната тото мафия Уилсън Радж Перумал разкри пред германското списание „Шпигел“, че мачът от Група „А“ на Мондиал 2014 между Хърватия и Камерун (4:0) е бил манипулиран. Той е направил разкритието чрез чат във „Фейсбук“, твърди немското издание.
 
Пред „Шпигел“ Перумал е обявил, че Камерун ще загуби срещата с 0:4, а през първото полувреме ще има червен картон. Както е известно, Алекс Сонг беше отстранен от игра в 40-ата минута.
 
„В камерунския отбор имаше седем „хванати“ играчи“, обявил Уилсън Радж Перумал. Той допълнил, че най-вероятно и трите срещи на „неукротимите лъвове“ на световното първенство са с манипулирани резултати.
 
„Няма доказателства, че двубоят между Камерун и Хърватия или друг мач на африканския тим е уреден“, коментира директорът по сигурността на ФИФА Ралф Мучке пред изданието. От световната централа разкрили, че имат много запитвания за уредени срещи на Мондиал 2014 и затова ще дадат специална пресконференция в Бразилия.
 
Роденият в Сингапур Уилсън Радж Перумал в момента е освободен от затвора във Финландия и се намира в Унгария, където дава показания на процес, свързан с черното тото. Самият той е бил арестуван шест пъти за последните 20 години, но твърди, че системата на ФИФА за ранно оповестяване на съмнителни залози на мачове никога не е хващала двубой, който той е уредил.