Две от бразилските футболни легенди Луиш Назарио де Лима - Роналдо и Бебето възлагат големи надежди на звездата на Барселона Неймар да помогне на Селесао за спечелване на световната титла. Шампионатът на планетата в Бразилия започва на 12 юни и ще продължи до 13 юли.

„Всички се надяваме Неймар да възпламени този турнир, но има и други големи играчи като Оскар, Меси и Кристиано Роналдо. Има много футболисти, които могат да направят разликата, но ние имаме силна вяра в Неймар", сподели Бебето.

В същото време двукратният световен шампион със Селесао Роналдо назова четири отбора с шансове за трофея. Освен родната му Бразилия той счита за големи претенденти още Германия, Аржентина и Испания.

"Италианският тим също може да спечели, те имат силен отбор. Русия и Англия определено могат да ни изненадат. Уругвай също е един много добър отбор, но Бразилия, Германия, Аржентина и Испания са най-силните. Шансът пред Бразилия е огромен, не само защото ще играем у дома. Имаме добър отбор със стабилна защита, халфове, които се борят за всяка педя земя и един изключителен играч като Неймар, така че имаме всичко необходимо”, заяви Роналдо.