Селекционерът на световния шампион Испания Висенте дел Боске е обиден на всички, които го критикува преди всичко от Мадрид и го обявяват за марионетка на Барселона след срамното отпадане още в груповата фаза.

"От някои критики ме боли, защото идват от моя дом. Идват от уебстраницата на Реал (Мадрид) или са свързани с Мадрид. Боли ме, когато от Мадрид казват, че съм марионетка на Барса. От другите критики не се разгневявам", сподели Дел Боске на пресконференцията преди последния мач на Ла Фурия срещу Австралия на Мондиал 2014 в Бразилия. Двубоят за престиж от група „B” е утре вечер от 19:00 часа българско време.

"Искаме да си вземем сбогом със световното първенство по възможно най-добрия начин. Отпадането се дължи на чисто футболни проблеми. Не искам да търся извинения от календара. Може би става въпрос за физика или тактика. Разбирам, че всички искате да знаете какво ще се случи след Мондиала, но всичко е процес. Трябва да се вземат решения за доброто на испанския футбол. Ще видим кое е най-добро за Испания. Аз не съм взел решение. Истина е, че досега имах подкрепата на федерацията, но ще видим каква е ситуацията след Мондиала. Футболът е моята страст и моята професия", загатна специалистът, че ще остане начело на националния тим.