Бразилската надежда в атаката на Испания Диего Коста е напълно готов да вземе участие в първия мач срещу Холандия от група „B” на световното първенство в родината му. Двубоят е на 13 юни (петък) от 23:00 часа българско време.

„Няма никакъв проблем да играя, напълно готов съм и съм тотално мотивиран. С всеки изминал ден се чувствам по-добре”, заяви голмайсторът на испанския шампион Атлетико (Мадрид) в базата на Ла Фурия в Куритиба.

Коста напусна финала на Шампионската лига срещу победителя Реал (Мадрид) още в 9-ата минута заради бедрена травма, а селекционерът на Ла Фурия Висенте дел Боске рискува с включването на нападателя в състава си за Мондиал 2014 в Бразилия.

"Много хора тук разбират какво правя. Тук се отнасят с мен по специален начин. Чувствам се комфортно. За мен това е страхотен момент. Родителите ми са щастливи, че сега съм тук, близо до тях. Те подкрепят моето решение. Нуждаех се от мача срещу Ел Салвадор”, каза още бразилецът.

"Климатът няма да ни се отрази добре, защото голяма част от сезона играем през зимата. Важно е терените да са добри", допълни нападателят.