Бившият аржентински национал Диего Милито засипа с похвали капитана на "гаучосите" Лионел Меси. Асът на Барселона води уверено родината си към световната титла, демонстрирайки невероятен футбол от своя страна. Меси е голмайстор на отбора досега с четири гола, с колкото са още Неймар и Томас Мюлер. Аржентинците играят с Швейцария на 1/8-финал.

"Мисля, че в момента Меси показва на света какъв лидер е. Има няколко типа - едни крещят, докато други дават пример. Лео е от този тип играчи, които са желани във всеки тим. Виждам, че се намира в чудесно настроение и е щастлив в тима, което е важно.

Също така забелязвам израстване у него в сравнение с последните две световни първенства. Има натрупан опит и го използва. Надявам се да продължи така, да остане позитивен лидер на отбора. Това е необходимо, за да има шанс Аржентина да стане световен шампион в Бразилия.

Той е страхотно хлапе, много добро момче. Невероятно е да играеш с него. Няма човек, който да не изпитва удоволствие, когато тренира с него, защото винаги прави това, което иска. За мен е чест, че съм имал възможност да водим занимания и да играем мачове заедно. Все пак говорим за един от най-великите футболисти в историята на футбола", коментира Милито.