Великият Диего Марадона беше наказан от ФИФА. Гениалният аржентинец получи забрана да наблюдава срещите от Световното първенство във ВИП-ложите на стадионите, съобщава Samba Foot. Той присъства на няколко срещи от турнира по покана на ФИФА. Дон Диего обаче направи няколко критични изказвания по повод наказанието на Луис Суарес, с което си навлече гнева на хората на Сеп Блатер. 

Както е известно, звездата на Ливърпул получи тежко наказание след като ухапа по рамото Джорджо Киелини при победата на "урусите" с 1:0 над Италия на Световното. Суарес е със спрени права за следващите 9 мача на националния отбор на Уругвай, като дори ФИФА му забрани да гледа срещите на стадиона. Акредитацията му за Мондиала също беше отнета и той беше принуден да се завърне преждевременно в родината си. Освен това, Суарес получи забрана да играе футбол в следващите 4 месеца, а ще трябва да заплати и глоба от 100 000 швейцарски франка.

"Това наказание е срамно, мафиотска работа, изригна Марадона. - Не мога да го разбера. Кого е убил Суарес, за да получи такова наказание? Защо ФИФА не му сложи белезници и не го прати в затвора в Гуантанамо.” Дон Диего си позволи да нападне и други двама големи бивши футболисти - Пеле и Франц Бекенбауер. "Тези двамата излизат от музея и говорят глупости. Те са идиоти", заяви Марадона в предаване по венецуелска телевизия.