Германия и Аржентина ще спорят за световната титла за трети път в историята, след като достигнаха до финала на Мондиал 2014 в Бразилия. Бундестимът попиля домакина Бразилия със 7:1 в първия полуфинал, а „гаучосите” излъгахя трудно Холандия с 4:2 след дузпи в другия полуфинал, завършил 0:0 в редовното време и продълженията. Никога досега два отбора не са се срещали три пъти на финал на световно първенство.

За първи път Германия и Аржентина си оспорваха трофея на световното първенство в Мексико през 1986 година. Тогава отборът на Западна Германия (ФРГ) отстъпва с 2:3 на „гаучосите” още в редовното време. Аржентинците повеждат с 2:0 след попадения на Хосе Луис Браун (23) и Хорхе Валдано (56), като асистенциите са дело на Буручага и Енрике. Бундестимът обаче изравнява чрез Карл-Хайнц Румениге (74) и Руди Фьолер (81), който асистира за първия гол на тима си и получава пас от Бертолд за своето попадение. Победата за Аржентина идва с гола на Хорхе Луис Буручага (84), получил голов пас от великия Диего Армандо Марадона.

Четири години по-късно съперниците отново се срещат на финала, но този път на Мондиал 1990 в Италия. Тогава обаче Западна Германия печели с минималното 1:0 след точно изпълнена дузпа от Андреас Бреме (85).

Сега Германия и Аржентина отново ще се борят за световната купа, като този път „гаучосите” ще имат домакинско преимущество, тъй като турнирът се провежда в Южна Америка, където европейски отбор никога не е печелил титлата.

МОНДИАЛ 1986 В МЕКСИКО, АРЖЕНТИНА - ЗАПАДНА ГЕРМАНИЯ 3:2



МОНДИАЛ 1990 В ИТАЛИЯ, ЗАПАДНА ГЕРМАНИЯ - АРЖЕНТИНА 1:0