Близо 500 местни фенове се радваха на откритата днешна тренировка на германския национален отбор по футбол в близост до квартирата му в Кампо Баия.

Сред посетителите край тренировъчното игрище, направено само Бундестима в защитена територия на около 1800 метра от Кампо Баия, бяха и 20 представители на индианското племе патахо, което населява резервата „Монте Паскоал” в близост до немската квартира. Индинаците бяха облечели в типично за тях оскъдно облекло, но забележителното в дрехите им бяха преобладаващите черни, червени и жълти цветове, каквото е и знамето на Германия. Един от индианците дори бе в екип на Бундестима.

Немските национали тренираха със специални фланелки. От предната им страна е изписано Feliz por esta aqi (в превод: Много сме щастливи да бъдем тук), а на гърба е написано Obrigado Bahia (в превод: Благодаря Баия).

„Голям комплимент и голяма благодарност на хората в Баия и Санто Андре. Световното не би могло да започне по-добре. Благодаря!”, сподели капитанът на Бундестима Филип Лам.

Специални аплодисменти имаше за голмайстора на Бундестима Мирослав Клозе, който днес празнува своя 36-и рожден ден.