ФИЛИП ЛАМ (капитан)
„Това, което постигнахме, е невероятно. Подобрявахме представянето си през цялото световно първенство и не губехме надежда, когато нещата не се развиваха според очакванията ни. Следвахме плановете си и на края станахме световни шампиони. Чувството е невероятно. Отборът запази спокойствие през цялото време. В края на мача знаехме, че сме дали всичко от себе си и сме заслужили титлата“.
 
МАНУЕЛ НОЙЕР (вратар)
„Невероятно. Отборът се справи прекрасно. Не става дума само за играчите, но и целия екип зад отбора. В един момент празненствата ще спрат, но усмивките от успеха ще останат“.
 
ТОМАС МЮЛЕР (голмайстор на тима)
„Липсват ми думите. Беше много труден мач, но бяхме като един истински отбор и успяхме. Получи ни се чудесно. Гьотце вкара страхотен гол и ни помогна страшно много, след като влезе като резерва. Успяхме да се сплотим всички, което беше най-важното“.

МАТС ХУМЕЛС (защитник)
„Чувствам, че се намирам на друга планета. Твърде уморен съм физически, за да празнувам, и съм в пълна еуфория, която ми пречи да се фокусирам. Можеш да станеш световен шампион, ако действаш като колектив. Искахме да покажем това на всички във всеки един мач и го постигнахме. Трябваше ни и малко късмет във финала, тъй като физически вече се приготвяхме за дузпи“.

ЛУКАС ПОДОЛСКИ (крило, останал резерва на финала)
„Цели 10 години в националния отбор мечтаех за този момент. Най-сетне е факт. Много съм щастлив“.