Селекционерът на националния отбор на САЩ Юрген Клинсман не възнамерява да налага на футболистите си въздържание от секс по време на световното първенство в Бразилия. Либералният германец коментира, че приятелките и съпругите на играчите могат да ги посещават по всяко време в хотела им.

"Разгледаме тези въпроси по естествен начин. Футболистите ще имат възможност да бъдат с половинките си по всяко време", зарадва своите 49-годишният Клинсман.

"Играл съм в много държави. Всяка страна спазва свои правила. Има места, където не ти дават да видиш жена си по два месеца. Така беше, когато играех в Италия. Мексиканският подход пасна на културан и им в момента, така че ги разбирам. Но при нас няма да има такива неща. Всички сме приятели, обстановката е нормална, няма да налагам специални правила. Знам, че когато става дума за тренировки или мачове, всички ще бъдат много сериозни", категоричен е селекционерът на САЩ, добавяйки, че дори смята всички заедно, включително половинките на играчите, да си направят барбекю по време на Световното.

БЛИЦ припомня, че американците са в Група "G" на Мондиала заедно с Германия, Португалия и Гана.