Хамес Родригес, Хамес Родригес.. Това е името, което всеки един футболен фен споменава днес, а и от началото на Световното първенство в Бразилия. Едва на 22-години Родригес вече е световна звезда, а първият му гол вчера срещу Уругвай ще остане завинаги в историята като един от най-красивите на Мондиалите.

Но кой всъщност е Хамес Родригес?
Основните неща за лидера сред голмайсторите на Модиала са известни - съотборник на Димитър Бербатов в Монако и бивш играч на Порто.

Какво не знаем за Хамес Родригес?
Пълното му име е Хамес Давид Родригес Рубио. Роден на 12 юли 1991 година в Какута. Името Хамес идва от английското Джеймс, а момчето всъщност е кръстено на Джеймс Бонд. Баща му е Уилсън Родригес Бедола (бивш футболист), а майка му се казва Мария Дел Пилар Рубио.

Бащата често е отсъствал от вкъщи и основните грижи за малкия Хамес полага кръстникът му Хуан Карлос Рестреро. Мъжът решава да запише бъдещата футболна звезда в Академия Толименсе, където основен акционер е известният наркобарон Пабло Ескобар.

За разлика от повечето си връстници, Хамес не дължи кариерата си на родители, които да плащат на треньорите, а именно на Академията на Ескобар, който по това време вече е мъртъв.

000.jpg

Хамес бързо блесва с изявите си и е взет под крилото на един от сътрудниците на Ескобар - Густаво Адолфо Упеги Лопес, който по-късно влиза в затвора за близо 2 години. Лопес е бил основен акционер в елитния Енвигадо и веднага взема Хамес Родригес в тима.

Младият талант се мести в Меделин, а Лопес плаща на известния треньор Омар Суарес, за да развие изцяло потенциала и качествата му.

jjkkkk.jpg

Хамес обаче остава съвсем малко в Меделин, тъй като е забелязан и купен от аржентинския Банфийлд. Колумбиецът се превръща в най-младия чужденец в историята на местното първенство и бързо трупа слава с изявите си. В мач с Ланус Хамес толкова блести, че спортните сайтове го оприличават с Кристиано Роналдо и го наричат "Джеймс Бонд на Банфийлд".

През 2010 година Хамес е купен от португалския гранд Порто за 5,1 милиона евро, а в договора му има клауза за освобождаване в размер на 30 милиона евро. Само сезон по-късно в Порто осъзнават какъв диамант имат - предлагат му нов 5-годишен договор със значително увеличена заплата и клауза за откупуване от 45 милиона евро.

0000.jpg

Хамес се превръща в основна фигура в Порто и за 3 години печели 8 трофея с "драконите". Логично преди 1 година Монако плаща клаузата от 45 милиона евро и го привлича в редиците си. Едва ли обаче Хамес ще се задържи дълго там. Светът в момента е в краката му, а Реал (Мадрид), Барселона и редица други европейски грандове започнаха да ухажват колумбиеца и мениджъра му.

На 22 години Хамес Родригес блести с пълна сила на Световното, а бъдещето ще покаже дали кариерата му ще продължи по същия възходящ път.

Любопитно е, че през 2011 година Хамес се жени за Даниела Оспина, която е сестра на вратаря на националния отбор на Колумбия - Давид Оспина. На 29 май миналата година се ражда дъщеря им Саломе.

8______.jpg