Световното първенство в Бразилия поднесе доста изненади. Футболните фенове откриха нови любимци сред футболистите, но и някои треньори направиха впечатление.
 
Сериозно внимание към себе си обаче привлече мексиканският селекционер Мигел Ерера. С темперамента си и поведението си край страничната линия 46-годишният специалист веднага предизвика сред българските фенове аналогии с Константин Папазов и Велислав Вуцов.
 
В кариерата си като футболист обаче Ерера, който има 14 мача за „ацтеките“, е известен и като безкомпромисен защитник. Заради груба проява по време на квалификационен мач срещу Хондурас Мигел Ерера отпада от състава на Мексико за Мондиал'94.
 
През 2013 г. изведе мексиканския Америка до шампионската титла и на 13 октомври беше назначен за селекционер на националния отбор. Той замени Виктор Вучетич и стана четвъртият специалист, който поема „ацтеките“ в рамките на един месец.
 
Под негово ръководство мексиканските национали победиха Нова Зеландия с 9:3 общ резултат в плейофа за класиране на Мондиал 2014. След това от местната федерация обявиха, че Ерера ще води тима поне до края на световното първенство.
 
Мигел Ерера обаче е социално отворен човек. Той не се страхува да скочи с парашут, да участва в клип на пънк-ска група, да се снима с металисти. Освен това умело върти семейното барбекю.

ВИЖТЕ ЧАСТ ОТ ИЗЯВИТЕ НА МИГЕЛ ЕРЕРА
КАТО ТРЕНЬОР
1.jpg
 
2.jpg

8.jpg

Thepassion_medium

21 Reasons Mexico's Head Coach Should Be Your Favorite Human Being
 
 
КАТО ФУТБОЛИСТ
9.jpg

21 Reasons Mexico's Head Coach Should Be Your Favorite Human Being

21 Reasons Mexico's Head Coach Should Be Your Favorite Human Being



 
В ЛИЧНИЯ МУ ЖИВОТ
 
Заедно с металисти
5.jpg

Преди скок с парашут с приятели
6.jpg

Пред семейното барбекю
7.jpg