Легендата на аржентинския футбол Диего Армандо Марадона вярва, че сънародниците у ще успеят да се класират за финала на световното първенство и ще спорят за трофея с домакините от Бразилия, а триумф с титлата би бил за него като оргазъм. Най-престижният футболен турнир на планетата стартира днес с двубоя между Селесао и Хърватия от 23:00 часа българско време в Сао Пауло.

„Аржентина ще се класира за финала и ще постигне главната си цел. Там отборът ни може да се изправи срещу бразилците, които без съмнение ще бъдат на финала. И ако спечелим, това ще бъде като оргазъм", сподели легендата пред пред вестник Ole.

Световният шампион от 1986 година в Мексико не пропусна пак да се заяде и с Краля на футбола Пеле, с когото от дълги години са във вражда. "Как ме посрещнаха в Бразилия? По-добре от Пеле, въпреки че това не казва много. Можете да кажете на Пеле да се върне обратно в музея. Ясно е, че разликата между Меси и Неймар е колкото тази между мен и Пеле. Естествено, в наша полза. Неймар е днешният Пеле. В Бразилия той е по-голям, всеки гледа на него като на голямата фигура", допълни 53-годишният аржентинец.

"Ако един футболист вдъхновява отбора си със своята брилянтна игра, това помага много. Вярвам, че присъствието на Меси и Роналдо ще помогне на Аржентина и Португалия. Тези двамата са най-доброто на това поколение и все още не са разгърнали на максимум възможностите си на голям форум", завърши Марадона.