Аржентина победи Нигерия с 3:2 в мач от Група „F“ на Мондиал 2014. Така „гаучосите“ завършиха на първото място в групата, а Нигерия продължава на 1/8-финалите като втори в класирането.
 
Лионел Меси вкара два гола за Аржентина, а едно попадение добави Маркос Рохо. Ахмед Муса се разписа на два пъти за „суперорлите“.
 
* Нигерия е първият носител на Купата на Африканските нации, който достига до елиминационната фаза на световно първенство от 1994 г., когато отново „суперорлите“ постигнаха това.
* Лионел Меси се нареди до Диего Марадона. Те са единствените играчи, вкарали четири поредни гола за Аржентина а световно първенство. Меси вкара на Босна и Херцеговина, Иран и Нигерия. Марадона се разписа четири пъти един след друг на Мондиал'86 (два на 1/4–финала и два на 1/2–полуфинала)
* Меси е едва вторият аржентинец, вкарал в първите трите мача от груповата фаза на световно първенство. Преди това същото прави Орестес Омар Корбата през 1958 г.
* Първото попадение на Лионел Меси срещу Нигерия падна след 2:26 минути игра. Това е най-бързият гол в кариерата му. Преди това личният му рекорд беше 2:41 минути срещу Расинг (Сантандер) на 29 август 2010 г.
* Ахмед Муса е първият нигериец, вкарал два гола в един мач на световно първенство.