Селекционерът на Хърватия Нико Ковач обяви, че имащият проблеми с глезена Лука Модрич ще бъде сред титулярите за мача с Камерун от група „А” на Мондиал 2014 в четвъртък сутрин от 01:00 часа българско време. „Ватрените’ загубиха първата си среща от Бразилия (1:3) на откриването, а „неукротимите лъвове” паднаха от Мексико (0:1).

„Модрич е готов да играе на сто процента. Той тренираше усърдно вчера и няма никакви проблеми. Отлично разбираме значението на мача с Камерун. Стигнахме до Бразилия, за да излезем от групата. Уважаваме съперника, той е достатъчно силен“, сподели Ковач.

В същото време капитанът на Камерун Самуел Ето‘о ще остане резерва в срещата. Нападателят е с контузия на коляното и треньорът Фолкер Финке заяви, че няма да рискува с пускането му от първата минута в игра.

„Най-важното е, че Самуел е с нас, макар и най-вероятно като резерва. Не сме магьосници, за да го възстановим за двубоя с Хърватия. Нуждаем се от поне точка, за да запазим шансове за излизане от групата“, сподели Финке.