Безспорно световната титла във футбола е най-голямото отличие, за което футболист, треньор и дори футболен запалянко може да мечтае. И докато на Германия и Аржентина им предстои да определят победителя на Мондиал 2014 тази вечер, всъщност вече такъв има.

Това е "Адидас". Да, точно така. Концернът за спорни стоки е на финал на Световното в Бразилия. Както Аржентина, така и Германия, откъдето тръгва пътят на марката през 1949 година, носят трите ленти. Излишно е да се споменават рекламите лица, като дори само името Лионел Меси е достатъчно.

Но германският гигант спечели битката с най-големия си конкурент на пазара - "Найк". Както е известно, американците обличат Холандия и Бразилия. Домакинът на Мондиала и "лалетата" обаче не успяха да оформят финалната двойка. В крайна сметка "оранжевите" станаха трети в света след успех с 3:0 над "селесао".

И докато световният шампион на пазара е вече известен, не пропускайте да станете свидетели и на футболния такъв. Германия или Аржентина? 22:00 часа, "Маракана".