Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо сподели, че е бил приятно изненадан от представянето на Англия срещу Италия (1:2). Португалецът похвали и играта на Уейн Рууни, но според него той трябва да бъде на върха на атаката, а не зад нападателя.

"Не мисля, че зад нападателя е най-доброто място за Уейн Рууни. Според мен в много случаи играчите трябва да правят компромиси в името на отбора и Уейн се справи наистина добре.

Моментът след допусната загуба и много лесен за възприемане и е нормално да започнеш да търсиш причината за нея. Но според мен поражението се дължи на изключително силното представяне на Италия.

Всъщност Рой се опита да играе заедно с Рууни, Стърлинг, Уелбек и Стъридж. И за да се получи, някой трябва да бъде повече на фланга. Уейн се справи с това. Той асистира за гола и се представи добре по време на срещата.

Но загуби от ефективността си, защото по природа е голмайстор, когато е на върха на атаката", коментира Моу.

Следващият мач на Англия е срещу Уругвай, който изненадващо падна с 1:3 от Коста Рика. Според португалеца "Трите лъва" ще си вземат поуки от поражението с 1:2 от Италия.

"Англия игра много, много добре. Не помня да съм виждал отборът да се представя по такъв начин във важен турнир, какъвто е Световното първенство. В следващия мач тимът няма право да губи. Според мен англичаните се представиха много силно срещу Италия", добави Жозе Моуриньо.