Най-добрият испански тенисист и лидер в световната ранглиста Рафаел Надал, който в момента е на турнира на трева в германския град Хала, тръпне в очакване за старта на световното първенство по футбол в Бразилия. 28-годишният тенисист изненадващо счита Франция и Белгия за аутсайдери на турнира, но в същото време не вижда изявени фаворити за титлата въпреки сериозното фаворизиране от специалисти и букмейкъри на домакините от Бразилия.

"Със сигурност ще гледам какво се случва на световното първенство. Обичам футбола и няма съмнение, че Световното е специален форум", сподели рекордьорът с 9 титли от „Ролан Гарос” и общо 14 от Големия шлем.

"Имахме невероятен успех през последните шест години. Лично аз обаче не виждам явен фаворит на този Мондиал. Дори Бразилия не е толкова очевиден фаворит, въпреки че е домакин. Мисля, че това ще даде шанс на някои други отбори", обяви очакванията си Краля на клея.

Надал все пак се надява, че Испания ще успее да защити титлата си от преди четири години, а ако не да стигне колкото се може по-напред. Той отличи и националния тим на Аржентина. "Те имат невероятни футболисти, особено в нападение", коментира испанецът класата на „гаучосите”.